Dulciuri, Prezentare

Cornulețe în două culori

Ieri am făcut aceste cornulețe în două culori, care nu le-aș da pe nici un croissant din comerț. Sunt extrem de delicioase și reprezintă o alegere foarte bună și pentru […]

Ieri am făcut aceste cornulețe în două culori, care nu le-aș da pe nici un croissant din comerț. Sunt extrem de delicioase și reprezintă o alegere foarte bună și pentru cine ține post. Dacă vreți să faceți rețeta de post, schimbați laptele cu apă minerală, respectând cantitatea. Cornulețele vor rămâne pufoase câteva zile, dacă se păstrează acoperite.

Ingrediente (pentru 25-30 de cornulețe):

Pentru aluat aveți nevoie de:

  • 1 kg făină;
  • 500 ml lapte/apă minerală;
  • 300 ml ulei;
  • 50 g drojdie proaspătă;
  • 3 linguri de zahăr;
  • 3 linguri de cacao;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 1 linguriță de sare;
  • 250 g rahat (sau se poate folosi orice gem aveți la îndemână – de preferat de consistență mai tare);
  • 50 g nucă de cocos.

Pentru sirop aveți nevoie de:

  • 100 ml apă;
  • 250 ml zahăr;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 1 linguriță esență de rom.

Preparare cornulețe în două culori:

Mai întâi amestecați drojdia cu o linguriță de zahăr și frecați bine. Peste drojdie adăugați 50 ml lapte călduț. După ce drojdia a crescut, o turnăm peste faina pusă în lighean. Puneți restul de lapte, zahărul, sarea, uleiul și zahărul vanilat și frământați aluatul bine. Apoi îl împărțiți în două părți egale.

Una din părți va fi foaia colorată. Pentru asta, dizolvați cacaoa în puțin lapte, amestecați bine pentru omogenizare și încorporați în jumătatea din aluat, frământând în continuare.

Cele două aluaturi se lasă separat la crescut la loc călduț 45 minute până își dublează volumul.

După ce aluaturile au crescut, fiecare din ele se împarte în patru. Luați câte o parte maro și o întindeți pe planșeta/masa de lucru, dându-i o formă rotundă. La fel procedați și cu aluatul alb. Suprapuneți câte o foaie albă peste una maro, le mai întindeți puțin și le tăiați radial în patru sau în opt (depinde cât de mari vreți cornulețele), ca pe feliile de pizza.

Dacă nu reușiți să dați forma rotundă aluatului, puneți peste aluat o farfurie rotundă și decupați. Resturile de aluat le adunați și mai faceți o foaie.Tăiați rahatul în fâșii sau cubulețe.

Pe triunghiurile formate puneți bucățele de rahat în partea lată (la bază). Rulați începând cu partea lată către vârf, rezultând formele de cornuri.

Așezați cornulețele într-o tavă cu hârtie de copt și le dați în cuptorul preîncălzit la 180 grade aproximativ 20 de minute.

Între timp, pregătiți siropul. Puneți apa la fiert peste care adăugați zahărul, zahărul vanilat și esența de rom. Fierbeți 5 minute până când zahărul se topește și apoi dați siropul la răcit.

Când cornulețele sunt gata, le scoateți din cuptor și, cât sunt încă calde, se dă siropul cu pensula peste ele. Peste cornulețe se presară nucă de cocos.

Poftă bună!

Imagini:

Cornulețe în două culori

Cornulețe în două culori

Votează: Cornulețe în două culoriCornulețe în două culoriCornulețe în două culoriCornulețe în două culoriCornulețe în două culori (3 votes, average: 4,33 out of 5)

Cornulețe în două culoriLoading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *