Dulciuri, Prezentare

Cornulețe în două culori

Ieri am facut aceste cornulețe în două culori, care nu le-as da pe nici un croissant din comert. Sunt extrem de delicioase si reprezinta o alegere foarte buna si pentru […]

Ieri am facut aceste cornulețe în două culori, care nu le-as da pe nici un croissant din comert. Sunt extrem de delicioase si reprezinta o alegere foarte buna si pentru cine posteste. Daca vreti sa faceti reteta de post, schimbati laptele cu apa minerala, respectand cantitatea. Cornuletele vor ramane pufoase cateva zile, daca se pastreaza acoperite.

Ingrediente:

Pentru aluat aveti nevoie de:

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 300 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de sare fina
  • 250 g rahat (sau se poate folosi orice gem aveti la indemana – de preferat de consistenta mai tare)
  • 50 g nuca de cocos

Pentru sirop aveti nevoie de:

  • 100 ml apa
  • 250 ml zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom

Preparare cornulete in doua culori:

Mai intai amestecati drojdia cu o lingurita de zahar si frecati bine. Peste drojdie adaugati 50 ml lapte caldut. Dupa ce drojdia a crescut, o turnam peste faina pusa in lighean. Puneti si laptele, zaharul, sarea, uleiul si zaharul vanilat si framantati aluatul bine. Apoi il impartiti in doua parti egale.

Una din parti va fi foaia colorata. Pentru asta, dizolvati cacaoa in putin lapte, amestecati bine pentru omogenizare si incorporati in jumatatea din aluat, framantand in continuare.

Cele doua aluaturi se lasa separat la crescut la loc caldut 45 minute pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluaturile au crescut, fiecare din ele se imparte in patru. Luati cate o parte maro si o intindeti dandu-i o forma rotunda. La fel procedati si cu aluatul alb. Suprapuneti cate o foaie alba peste una maro, le mai intindeti putin si le impartiti radial in patru sau in opt (depinde cat de mari vreti cornuletele), ca pe feliile de pizza.

Daca nu reusiti sa dati forma rotunda la intindere, puneti peste aluat o farfurie rotunda si decupati. Resturile le adunati si mai faceti o foaie.

Taiati rahatul in fasii sau cubulete.

Pe triunghiuri puneti bucatele de rahat in partea lata. Rulati incepand cu partea lata catre varf, rezultand formele de cornuri.

Asezati cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si le dati la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 20 de minute.

Intre timp, pregatiti siropul. Puneti apa la fiert peste care adaugati zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Fierbeti 5 minute pana cand zaharul se topeste si apoi dati siropul la racit.

Cand cornuletele sunt gata, le scoateti din cuptor si, cat sunt calde inca, se da siropul cu pensula peste ele. Peste cornulete se presara nuca de cocos.

Pofta buna!

Portii/cantitate:

  • 25-30 portii

Complexitate reteta:

  • medie

Timp de gatire:

  • 90 minute

Servire:

  • Cornuletele in doua culori se servesc calde sau reci ca desert.

Imagini:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *