Cosulete cu spanac

Aceste cosulete cu spanac sunt extrem de gustoase, si se pot servi ca si aperitiv sau fel principal, deoarece sunt destul de consistente. In plus, se gatesc foarte rapid. E o reteta care merita incercata!

Pentru preparare aveti nevoie de forme de briose.

Ingrediente pentru 15 portii:

  • 800 g aluat frantuzesc taiat in patratele (se gaseste exact asa in supermarket)
  • 450 g spanac congelat
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi
  • nucsoara
  • busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • unt pentru uns formele
  • sare si piper dupa gust

Preparare cosulete cu spanac:

Se decongeleaza aluatul pana ajunge la temperatura camerei. Se decongeleaza spanacul, apoi se pune la scurs intr-o sita deasa.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, apoi se calesc in 3 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam spanacul si se soteaza impreuna la foc mediu aproximativ 5 minute.

Se rade cascavalul.

Intr-un castron mai mare batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam smantana si spanacul calit. Se amesteca foarte bine si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga cascavalul ras si se amesteca pana la omogenizare.

Se ung formele de briose cu unt. In fiecare forma se pune cate un patrat din aluat frantuzesc, astfel incat sa obtinem cosuletele. Umplem cosuletele cu compozitia de mai sus.

Se da la cuptor aproximativ 15-20 de minute la foc moderat (cutorul incalzit in prealabil), pana cand aluatul frantuzesc se rumeneste pe margini.

Portii/cantitate:

  • 15 portii (1 cosulet cu spanac = 1 portie)

Complexitate reteta:

  • medie

Timp de gatire:

  • 35 minute

Servire preparat culinar:

  • Cosuletele cu spanac se servesc calde, ca aperitiv, imediat dupa preparare
  • Se pot servi si reci.
  • In cazul in care doriti sa le reincalziti, aveti grija sa nu se usuce aluatul.

Imagini retetaCosulete cu spanac

Alte rețete culinare cu ingredientele:

, , , , , , , , , ,

Cristina

Autor: Cristina

Trimite acest articol pe

1 comentariu

  1. Imi place spanacul, probabil sunt foarte bune

    Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *