Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu
Fishing Tools

Publicat de pe 23 decembrie 2012 in Fripturi, gratare | 0 comentarii
Printeaza acest articol Printeaza acest articol | Trimite unui prieten Trimite unui prieten | 17.797 afisari

Friptura de iepure in bait

Friptura de iepure in bait


Evaluare:

(6 voturi, medie: 4,00 din 5)
Loading ... Loading ...

12 Flares Facebook 12 Twitter 0 Google+ 0 Reddit 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 12 Flares ×

Friptura de iepure in bait este fara indoiala o delicatesa. Carnea de iepure si in general carnea de orice vanat se tine in bait macar o zi inainte de a o gati. Eu procedez la fel si cu carnea de oaie sau miel. Va puteti rasfata cu aceasta mancare deloc pretentioasa dar extrem de gustoasa. Puteti gati iepurele intreg sau se poate taia bucati, dar intreg este mai … artistic Friptura de iepure in bait

Bineinteles, dupa aceasta reteta se poate gati orice carne de vanat si nu numai.

Ingrediente pentru friptura de iepure:

  • 2 kg carne iepure sau alta carne de vanat
  • 200 g slanina
  • 10 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin rosu
  • sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru bait:

  • 1 litru vin
  • jumatate de pahar de otet – sau chiar mai putin
  • 1 pahar ulei
  • 1 ceapa rasa
  • 1 telina rasa
  • 2 capatani usturoi tocat
  • cateva foi de dafin
  • ienibahar
  • cimbru
  • sare, piper

Preparare friptura de iepure in bait:

Carnea de iepure se curata de pielite si par, se spala cu apa rece, apoi se lasa putin la scurs/uscat.

Toate ingredientele pentru bait se amesteca si se toarna direct peste carnea de iepure. Ideal este sa se lase carnea la marinat una sau doua zile, asadar trebuie sa incepem pregatirile pentru friptura devreme. Daca nu aveti destul bait sa acopere carnea, stropiti iepurele de cateva ori pe zi sa intoarceti carnea in vas.

Dupa ce a stat in bait timp suficient, carnea de iepure se scoate si se lasa cateva minute la scurs, apoi se impaneaza cu slanina si usturoi, se presara cu piper si putina sare si se unge cu ulei (sau untura daca aveti).

Ungem o tava cu putin ulei sau untura si o incingem in cuptor. Se pune carnea de iepure in tava si se da la cuptor la foc puternic timp de 10 minute, apoi dam focul pe mediu. Cand carnea incepe sa se rumeneasca usor, punem in tava si baitul. Se stropeste carnea cu bait in repetate randuri. Cand carnea este aproape facuta, se adauga in tava un pahar de vin rosu si, la fel, se stropeste carnea. La sfarsit se potriveste de sare, daca mai este nevoie.

Portii/cantitate:

  • 6-8 portii

Complexitate reteta:

  • medie

Timp de gatire:

  • 150 minute

Servire preparat culinar:

  • Friptura de iepure in bait se serveste fierbinte, alaturi de orice garnitura, mujdei de usturoi, mamaliguta si vin rosu

Retete culinare dupa ingrediente:

Friptura de iepure in bait contine ingredientele:
, , , , , , , ,

Rucsac Mustad Rover

Spatiu pentu reclama ta aici!
Contacteaza-ne pentru oferta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>