Acum câțiva ani am văzut pe un site de rețete străin pinguini din măsline cu cremă de brânză. Rețeta a fost preluată și de români, mai multă lume a preparat-o și a postat-o pe internet. Mi-am adus aminte de acești pinguini și i-am preparat pentru o masă cu mai mulți invitați, pentru un plus de impresie artistică 🙂

Pinguinii se pot folosi pentru decorarea oricăror aperitive, mezeluri, brânzeturi, salate etc.

Ingrediente necesare:

  • 200-300 g măsline negre;
  • 100 g cremă de brânză;
  • 1 morcov;
  • scobitori.

Pinguini din măsline cu cremă de brânză

Preparare pinguini din măsline cu cremă de brânză:

Crema de brânză poate fi din comerț sau o puteți prepara voi, după plac.

Măslinele din care vom prepara pinguinii le împărțim în două. Jumătate le vom folosi pentru trunchiul pinguinilor, iar cealaltă pentru cap. Este bine ca măslinele mai mici să le folosim pentru cap.

Decupăm cu cuțitul o felie de maxim un sfert din măslinele pentru trunchi, fără a scoate sâmburele. Cu ajutorul cuțitului sau a linguriței, umplem spațiul gol al măslinei cu cremă de brânză, care reprezintă burtica pinguinului, așa cum se vede în imagini.

Curățăm morcovul și îl tăiem rondele. Din aceste rondele vom face picioarele și ciocul pinguinilor. Din fiecare rondea tăiem cu cuțitul un triunghi de aproximativ 1/8 din rondea, din centrul rondelei către margini, ca pe feliile de pizza. Triunghiul decupat reprezintă ciocul pinguinilor. Restul rondelei vor fi piciorușele.

Luăm măslinele mai mici, pentru capul pinguinilor, și le crestăm puțin, suficient pentru a introduce în crestătură triunghiurile pentru cioc. Eventual putem tăia puțin măslinele în partea care reprezintă gâtul, pentru a se fixa mai bine pe trunchi.

Introducem o scobitoare în măslina cap prin locul reprezentat de ceafă, pe lângă sâmbure. Apoi se introduce pe scobitoare și trunchiul pinguinilor, apoi scobitoarea se înfige în rondeaua pentru piciorușe. Și așa mai departe, construim câți pinguini avem nevoie.

Pinguinii din măsline cu cremă de brânză se folosesc pentru decorarea platourilor cu aperitive reci. Din 200-300 g de măsline puteți prepara suficienți pinguini pentru a orna aperitive la o masă de 10-12 persoane.

Pinguini din măsline cu cremă de brânză

Pinguini din măsline cu cremă de brânză

Pinguini din măsline cu cremă de brânză

Pin It on Pinterest

Share This