Aperitive

Pinguini din masline cu crema de branza

Acum cativa ani am vazut pe un site de retete in limba engleza pinguini din masline cu crema de branza. Reteta a fost preluata si de romani, mai multa lume […]

Acum cativa ani am vazut pe un site de retete in limba engleza pinguini din masline cu crema de branza. Reteta a fost preluata si de romani, mai multa lume a preparat-o si a postat-o pe internet. Mi-am adus aminte de ei, i-am preparat pentru o masa cu mai multi invitati si au creat o impresie artistica maxima.

Pinguinii se pot folosi pentru decorarea oricaror aperitive, mezeluri, branzeturi, salate, etc.

Ingrediente:

  • 200-300 g masline
  • crema de branza
  • 1 morcov
  • scobitori

Preparare pinguini din masline cu crema de branza:

Maslinele din care vom prepara pinguinii le impartim in doua. O parte le vom folosi pentru trunchiul pinguinilor, cealalta parte pentru cap. Este bine ca maslinele mai mici sa le folosim pentru cap.

Decupam cu cutitul o felie de maxim un sfert din maslinele pentru trunchi, fara a scoate samburele. Cu ajutorul cutitului sau a linguritei, umplem spatiul gol al maslinei cu crema de branza, care reprezinta burtica pinguinului, asa cum se vede in imagini.

Curatam morcovul si il taiem rondele. Din aceste rondele vom face picioarele si ciocul pinguinilor. Din fiecare rondea taiem cu cutitul un triunghi de aproximativ 1/8 din rondea, din centrul rondelei catre margini, ca feliile de pizza. Triunghiul decupat va fi ciocul pinguinilor. Restul rondelei vor fi piciorusele.

Luam maslinele pentru capul pinguinilor si le crestam putin, suficient pentru a introduce in crestatura triunghiurile pentru cioc. Eventual putem taia putin maslinele cap in partea care reprezinta gatul, pentru a se fixa mai bine de trunchi.

Introducem scobitoarea in maslina cap prin locul reprezentat de ceafa, pe langa sambure, de sus in jos. Apoi se introduce pe scobitoare si trunchiul pinguinilor, apoi scobitoarea se infige in rondeaua pentru picioruse.

Portii/cantitate:

  • din 200-300 g de masline puteti prepara pinguini suficienti pentru a orna aperitive pentru o masa de 10-12 persoane

Complexitate reteta:

  • usoara

Timp de gatire:

  • 15 minute

Servire preparat culinar:

  • Pinguinii din masline cu crema de branza se folosesc pentru decorarea diverselor platouri cu aperitive reci

Imagini reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *